Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Exprezident Rudolf Schuster objavil ďalší umelecký talent. Predstavil ho v Košiciach
Zdielať na

Exprezident Rudolf Schuster objavil ďalší umelecký talent. Predstavil ho v Košiciach

KOŠICE / Bývalý prezident Rudolf Schuster má 84 rokov, no stále prekypuje energiou, akú by mu mohli závidieť aj tridsiatnici. Je neustále v pohybe, píše knihy, cestuje a predovšetkým sa venuje umeniu. Najnovšie objavil nádejného maliara obrazov a usporiadal mu výstavu.

Exprezident Rudolf Schuster je stále vo vynikajúcej kondícii a plnom pracovnom nasadení. "To je treba patričnú životosprávu a potom samozrejme nejaké gény. A to už za to nemôžem," hovorí bývalý prezident Rudolf Schuster.  Príkladom jeho pracovného nasadenia je aj výstava obrazov, ktorú usporiadal v Košiciach. Aj keď nie je ich autorom, podporuje umenie a projekty na zviditeľnenie Slovenska. "Kto nemá rád Tatry? Kto nemá rad tie drevené kostolíky? Je to naša história. Ale aj to Zakarpatie, hrady, zámky, s tým sa, samozrejme, my všetci pýšime," hovorí exprezident. Aj preto sa rozhodol podporiť autora pôvodom z Ukrajiny, ktorý sa zameral práve na krásy Slovenska.

"Chcel som vidieť, čo posledné roky robí, tak mi dal k dispozícii niektoré obrazy, ktoré namaľoval. Tak mu hovorím, že keby v tom štýle pokračoval, tak by z toho mohla byť dobrá, zaujímavá výstava v Košiciach,"  vysvetľuje exprezident. Na slová bývalej hlavy štátu aj došlo.

noviny.sk

"Ja som začínal tvoriť, maľovať, keď som mal sedem rokov," hovorí autor výstavy Nádhera prírody a krása Slovenska Janos Sütő. Odvtedy sa prostredníctvom svojich obrazov snaží šíriť pozitívnu energiu. "Zamračený deň ani nemaľujem, nemám rád zamračené dni. Načo robiť nepekné dni, keď je veľa nepekného na svete?," dodáva maliar. "Je to talentovaný človek a už aj dozrieva," konštatuje exprezident. Dôkazom je aj to, že okrem sedemdesiatich obrazov na výstave v Košiciach sa jeho obrazy nachádzajú po celom svete.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy