Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Za vraždu dôchodcu môže dostať až doživotie
Zdielať na

Za vraždu dôchodcu môže dostať až doživotie

Zdroj: Pablo/ilustračné

Devínska Nová Ves - Vyšetrovanie v prípade vraždy dôchodcu pokračuje. Obvinený je už umiestnený v cele policajného zaistenia.

Policajti v prípade streľby v Devínskej Novej Vsi podnikli potrebné kroky. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy 68-ročnému Gejzovi K. z Bratislavy, ktorý mal zastreliť svojho kamaráta 75-ročného Milana v Devínskej Novej Vsi.

Obvinený bol po vykonaní procesných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného.

K streľbe na schodoch v panelom dome na ulici Milana Marečka v Devínskej Novej Vsi, došlo vo štvrtok pred ôsmou hodinou večer. Potom, čo sa dvaja dôchodcovia pohádali v byte, vyšli na chodbu a utekali schodiskom. Gejza po svojom kamarátovi na poslednom schodisku, vedúcom do suterénu, vystrelil s legálne držanej zbrane.

Podľa polície mal 75-ročný Milan v tele 3 rany a  zraneniam podľahol na mieste. Gejzu zadržala priamo na schodoch policajná hliadka. Muža odviezli na policajného oddelenie, kde vypovedal. 

V prípade preukázania viny hrozí za úmyselné usmrtenie chránenej osoby (osoba vyššieho veku) v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Policajti na prípade stále pracujú. Motív strelby zatiaľ nie je známy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy