Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievčatko sa narodilo počas veľkej kalamity, doma ju volajú Kalamitka
Zdielať na

Dievčatko sa narodilo počas veľkej kalamity, doma ju volajú Kalamitka

Archívna reportáž

UBĽA / Počas vlaňajšej snehovej kalamity, uprostred obce bez elektriny sa vypýtala na svet malá Alexandra. Po roku sme sa vybrali navštíviť jej rodinu aj miesto, kde zima vlani udrela veľkou silou.

Vlani počas najväčšej kalamity sa začalo pýtať na svet malé dievčatko. Jej rodina bola dlhé hodiny bez elektriny a vonku na zasnežených cestách sa hromadili nehody. Dieťatko ale nepočkalo a tak sa vydali na cestu do 40-kilometrov vzdialenej pôrodnice vo Vranove nad Topľou. "Sme jej hovorili aby sa presne v ten deň nechystala na svet, ale ona je taký huncút, že práve vtedy sa chcela vypýtať. Cesta bola strašná, samozrejme, ale ocko to zvládol a my tiež," hovorí Viktória, mama ročnej Alexandry.

Marián, hrdý otec, dodáva: "Tešil som sa, tešil som sa, viac som sa tešil ako bál. Prišla do najväčšej kalamity, tak ju voláme aj celá rodina - kalamitka." Sneh tento rok na severovýchode opäť vyčíňal, na základnej škole v Ubli sa prepadla strecha a poškodila aj múry. Miestni dokonca zažili aj netypickú lavínu.

Padnutá výrobná hala, autobus v priekope - aj také následky má zimné počasie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy