Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Arogantný vodič unikal pred policajtami. Pred jazdou požil nielen alkohol
Zdielať na

Arogantný vodič unikal pred policajtami. Pred jazdou požil nielen alkohol

DUNAJSKÁ STREDA / Dvadsaťšesť ročný muž z Kútnikov v nedeľu večer nezastavil policajtom a vytlačil ich z cesty. Následná naháňačka sa skončila v betónovom plote rodinného domu. Dôvodom divokej jazdy nebolo len to, že nemá vodičák.

Večer o pol desiatej modrá Felícia v centre Dunajskej Stredy vošla do protismeru a vytlačila z cesty policajné auto - arogantného vodiča začali policajti naháňať. Keď sa dostali za neho, nereagoval na žiadne zo znamení na zastavenie. Doslova postál až pred železničným priecestím.

V úzkych uličkách sa v tesnom závese za sebou dostali až do mestskej časti Mliečany. Nebezpečná jazda Františka za volantom Felície skončila v múre plota a následne auto vymrštilo do výšky. Vysoká rýchlosť, ktorou unikal spred policajtov spôsobila, že po náraze sa vozidlo otočilo okolo osi a dopadlo síce na kolesá, ale v značne zdemolovanom stave. Vodič zostal zakliesnený v ňom a museli ho vyslobodzovať príslušníci hasičskej jednotky. "Pacient bol privezený v polytraumatickom stave s mnoho početnými zlomeninami, ktoré si v najbližšej dobe vyžiadajú sériu operačných zákrokov, je napojený na umelú ventiláciu, jeho momentálny stav je stabilizovaný," opisuje vodičov stav hovorca Nemocnice s poliklinikou v Dunajskej Strede Tomáš Král.

František z Kútnikov nemal za volantom čo hľadať z viacerých dôvodov: "Mladý vodič mal súdom uložený zákaz viesť motorové vozidlá za alkohol z októbra minulého roku," hovorí Martina Kredatusová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Trnava.

Podľa informácií TV JOJ zo zdroja z oblasti zdravotníctva, odobratá krv 26 ročného muža, ktorý protizákonnou jazdou ohrozoval iných účastníkov premávky, vykázala nielen viac ako dve promile alkoholu, ale aj stopy po užití drog.

Policajti pri naháňačke vystrelili na zlodejov. Tí sa dali na útek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy