Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri čelnej zrážke sa zranili piati ľudia. Ide o nebezpečný úsek
Zdielať na

Pri čelnej zrážke sa zranili piati ľudia. Ide o nebezpečný úsek

KRÁĽOVA LEHOTA / Pod Čertovicou z liptovskej strany sa v nedeľu podvečer stala vážna dopravná nehoda. Po zrážke dvoch áut skončili v nemocniciach traja muži a dve ženy. Podľa miestnych dochádza v tomto úseku k podobným nehodám pomerne často. Vyhaslo tam už aj niekoľko ľudských životov.

Dve osobné autá sa čelne zrazili vo frekventovanej križovatke, neďaleko Kráľovej Lehoty. Pomoc hasičov a záchranárov potrebovalo až 5 zranených. Bolo krátko pred 17. hodinou, v Oktávii sa viezol len vodič. Podľa jeho príbuzných sa 19-ročný mladík vracal domov z práce, išiel po hlavnej ceste v smere od Liptovského Hrádku. Oproti nemu išla Kia, za volantom ktorej sedel 31-ročný vodič a jeho traja spolujazdci. "Pred križovatkou na Brezno z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcou Škodou Oktávia," informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Po príchode záchranných zložiek boli všetci účastníci nehody pri vedomí. Sanitky ich postupne rozviezli do nemocníc v Liptovskom Mikuláši a Poprade. "Najvážnejšie poranenia, zranenie panvy a brucha mala 31-ročná žena. Ďalší účastníci nehody mali najmä nehody hrudníka, hlavy a končatín," upresnila Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS.

K podobným nehodám dochádza na tomto mieste pomerne často. Tá z 12. októbra minulého roka mala, žiaľ, tragické následky. Do auta, v ktorom sa viezli cukrárky z Liptovského Hrádku narazil Mercedes. Jeho vodič chcel odbočiť doľava na Čertovicu. Pri zrážke vyhasol život 51-ročnej ženy. Podľa niektorých sa pod nedeľňajšiu nehodu podpísal rovnaký odbočovací manéver, podľa iných mal vodič kie predbiehať iné vozidlo.

"Polícia žiada občanov, ktorí boli svedkami uvedenej dopravnej nehody, prípadne sa nachádzali v bezprostrednej blízkosti križovatky, aby akékoľvek informácie k dopravnej nehode oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo najbližšom útvare Policajného zboru," povedal Radko Moravčík.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode na Čertovici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy