Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Dvaja muži, ktorých polícia zadržala v Humennom, stáli pred súdom. Išlo o drogy
Zdielať na

Dvaja muži, ktorých polícia zadržala v Humennom, stáli pred súdom. Išlo o drogy

HUMENNÉ / V piatok došlo na rušnej križovatke v Humennom k policajnej akcii. Dvom mužom našli metamfetamín – jeden z nich mal pritom drogy toľko, že zo zaisteného kryštalického materiálu by sa dalo vyrobiť až 1400 dávok. O tri dni neskôr sa postavili pred súd.

Po razii na ušnej križovatke policajti zadržali dvoch podozrivých mužov. Jedného z nich napokon zo zadržania prepustili na slobodu. Išlo o 34-ročného muža z Poruby nad Vihorlatom, ktorý dobrovoľne odovzdal polícii metamfetamín v množstve obvykle 12 dávok drogy.

Podstatne väčšie množstvo mal pri sebe podľa polície tento muž, 32-ročný Michalovčan. Podľa expertízy by sa zo zaisteného metamfetamínu dalo vyrobiť až 1 400 obvykle jednorazových dávok drogy. Policajti muža obvinili zo zločinu drogovej trestnej činnosti.

​Prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie. Muža prišli na súd podporiť príbuzní. Povedali, že za ním jednoznačne stoja. Sudca do našej uzávierky o väzobnom stíhaní nerozhodol. Michalovčanovi v prípade dokázania viny hrozí väzenie až na desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy