Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý vodič spôsobil vážnu nehodu. Po zrážke pokračoval v divokej jazde
Zdielať na

Opitý vodič spôsobil vážnu nehodu. Po zrážke pokračoval v divokej jazde

ZVOLEN / K vážnej dopravnej nehode došlo na vjazde do Zvolena. Hasiči v nedeľu krátko pred deviatou večer pomáhali zranenému mužovi. Ten skončil s autom v priekope potom, čo doňho narazil za ním idúci 36-ročný vodič. Ten dokonca po havárii nezastavil a prešiel ešte asi 200 metrov. Podľa polície sedel za volantom pod vplyvom alkoholu.

Nehoda sa stala na vjazde do Zvolena. Vodič Opla zbadal v spätnom zrkadle rýchlo sa približujúce auto, no 35-ročný muž silný náraz zozadu nečakal. Potom ho odhodilo do priekopy, auto sa prevrátilo cez strechu a iba tesne minulo kmeň stromu. Vodič, ktorý haváriu zavinil nezastavil, aby zranenému pomohol. Prešiel ešte asi dvesto metrov. "Následne narazil do dopravného značenia, ktoré aj poškodil," povedal Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB.

Z auta, ktoré skončilo v poli vyniesli záchranári ťažko zraneného muža. Utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť niekoľko mesiacov. "K nehode sme vyslali záchranárov, ktorí na mieste ošetrili 35-ročného muža s poraneným hrudníkom. Jeho zdravotný stav si vyžiadal jeho prevoz do nemocnice vo Zvolene," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska ZZS.

Správanie 36-ročného vodiča, ktorý nehodu zavinil a pri zranenom ani nezastavil, vysvetlila dychová skúška. "Pri dychovej skúške mu namerali 1,09 mlg/l čo je v prepočte 2,27 promile," upresnila Faltániová. Muž prišiel o vodičský preukaz, nevyhne sa ani trestnému stíhaniu. "Vodičovi, ktorý dopravnú nehodu zavinil bude vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z prečinu ublíženia na zdraví," povedala Faltániová.

Pozrite si archívnu reportáž o opitom kamionistovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy