Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Voľné dni v novom roku. Ako si efektívne predĺžiť dovolenku
Zdielať na

Voľné dni v novom roku. Ako si efektívne predĺžiť dovolenku

BRATISLAVA / Niektorí tvrdia, že sviatky boli krátke a nestihli sme si poriadne ani oddýchnuť. Teraz mnohých potešíme. V roku 2018 až 11 z 15 štátnych sviatkov a dní pracovného voľna pripadne na pracovné dni. Ak si strategicky zvolíte správne dátumy na dovolenku, môže byť voľna oveľa viac. Trochu vám v tom poradíme.

Prvý predĺžený víkend nás v novom roku čaká až koncom marca. Ak si ale na jeho prelome s aprílom vezmete 4 dni voľna, dovolenkovať môžete až 10 dní vkuse.

Vziať si voľno sa oplatí aj na prelome apríla a mája. Predstavte si, že odídete z práce 27. apríla a vrátite sa až 9 mája len sa 5 dní vyčerpanej dovolenky. V júli je štátny sviatok vo štvrtok. A tak sa rozhodne oplatí vziať si voľno na piatok a urobiť si štyri dni voľna. V augustových horúčavách je zase strategicky výhodné čerpať dovolenku v závere mesiaca.

Aj druhý november si priam žiada vypísať dovolenkový lístok. V decembri sa v roku 2018 rozhodne oplatí zobrať si voľno medzi sviatkami. Za 3 dni vyčerpanej dovolenky by ste mali v skutočnosti voľno až celých 11 dní. Výhoda je, že takéto efektívne dovolenkovanie počas celého roka by vás stálo len 16 dní vyčerpaného voľna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy