Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Splnený sen ich nebohej mamičky a veľa veľkých prekvapení
Zdielať na

Splnený sen ich nebohej mamičky a veľa veľkých prekvapení

SLOVENSKO / Prváčka Tinka a jej ďalší šiesti súrodenci prišli pred niekoľkými týždňami o svoju mamu. Stále vraj snívala o spoločnom rodinnom výlete do "našich" Tatier. Ich skromné životné pomery im to, žiaľ, nikdy neumožnili. A tak sme aj vďaka Darovaným Vianociam splnili sen ich nebohej mamičky.

Bolo to nečakané a mimoriadne bolestivé. Veď ako sa môžu cítiť školáci nad rakvou svojej mamky: "Ešte ráno sme si spievali, lebo bol odpust. Mi volala, čo mám malej kúpiť na odpust, aby som nevyhadzovala peniaze," hovorí dcéra Katarína. 

Pri dome Hudakových zastavil mikrobus a osem členov rodiny si mohlo ísť užívať výlet vytúžený ich nebohou mamou. Pre skromné podmienky sa totiž spolu ďaleko nedostali. " Momentálne si toho nemôžeme veľa dovoliť. Sme radi, že máme na stravu," opisuje rodinnú situáciu Katka. To, čo im darovali hoteliéri a kúpelníci z Nízkych Tatier bolo pre nich životným zážitkom. 

Najskôr dostali darčeky od anonymného košického darcu a do šnúry Darovaných Vianoc sa na každom kroku pripájali aj tatranci. Pod stromčekom si našli množstvo darčekov, ktoré si pre nich pripravili. Ale tie najväčšie ich čakali doma. V dome ešte kúria starými pieckami a keďže im chýbalo drevo na zimu, tak ich doma čakal naozaj veľký vianočný darček. Starú takmer nefungujúcu chladničku vymenili za novú. A ešte prekvapenia pre malú Tinku a súrodencov. 

Takto vyzeral ich spoločný vysnívaný výlet.

Najčítanejšie správy