Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Otec rodiny náhle zomrel. Žena prišla o prácu a s tromi deťmi to má veľmi ťažké
Zdielať na

Otec rodiny náhle zomrel. Žena prišla o prácu a s tromi deťmi to má veľmi ťažké

NOVÁ LESNÁ / V podtatranskom regióne žije rodina, ktorá to má obzvlášť ťažké. Pred štyrmi rokmi náhle zomrel otec rodiny a zachoval po sebe manželku s deťmi. Žijú vo veľmi skromných podmienkach.

"Mi sľúbil, že priviaže kozy na reťaz, a že pôjdeme na lúku," spomína dcéra Mimka na otcov sľub, ktorý už nestihol splniť. Darované Vianoce televízia JOJ aj tento rok priniesla pod Tatry, konkrétne do obce Nová Lesná. Pre rodinu Michnových boli posledné roky naozaj ťažké. Začalo to smrťou ich milovaného otca. "Tak sa postavil ako keby vedel, že odpadne, päť metrov prešiel, dostal kŕč do nohy," hovorí vdova Jana Michnová.

Pani Janu následne vyhodili z práce a jej malej dcérke diagnostikovali lekári chronickú astmu. Krátko pred týmito Vianocami sa im pokazila ešte aj práčka. "Pani Michnová to má možno ťažšie ako ostatní, dve deti sú staršie a určite tá mladšia potrebuje takú väčšiu materiálnu aj finančnú pomoc," povedal Peter Hritz, starosta obce. 

Na nákupy sa tentokrát vybral štáb TV JOJ. Hlavným cieľom pre celú rodinu bola práčka. Samozrejme, nesmeli chýbať ani darčeky pre malú Mimku. A na štedrovečerný stôl musel pribudnúť kapor.

Malá Mimka, ktorá za posledné 4 roky bez otecka nezažila skutočnú vianočnú atmosféru bola z darčekov úplne dojatá.  A čo ju najviac potešilo? "Vianočný kapor, bábika a stavebnica," povedala nadšená Mimka. "Samozrejme, že ste nás potešili veľmi peknými darčekmi, chcem sa poďakovať neznámemu darcovi z východu,  ešte raz ďakujeme veľmi pekne za krásne darčeky," povedala dojatá mama Jana.Na krajšie Vianoce prispel rodine Michnových anonymný darca z Košíc.

Pozrite si archívnu reportáž o ďalších darovaných Vianociach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy