Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najväčšia detská nemocnica vypovedala zmluvu poisťovni Dôvera
Zdielať na

Najväčšia detská nemocnica vypovedala zmluvu poisťovni Dôvera

BRATISLAVA / Detská fakultná nemocnica na bratislavských Kramároch pristúpila ku krajnému riešeniu, keď súkromnej zdravotnej poisťovni Dôvera vypovedala zmluvu. Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk.

Podľa informácií aktuality.sk súkromná poisťovňa hovorí, že požiadavky nemocnice ich prekvapili. Na dohodu majú čas len do konca roka.„Ak by jednania čisto teoreticky stroskotali, tak potom budeme poskytovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ povedal o budúcnosti poistencov Dôvery riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave Ladislav Kužela.

Nemocnica chce od poisťovne viac peňazí. PR manažér Dôvery potvrdil nové požiadavky, podľa neho pretrvanie zmluvy nemocnica podmienila navýšením platieb. Obe strany naďalej intenzívne rokujú.

Problémom je podľa riaditeľa DFNsP to, že všetky tri detské nemocnice na Slovensku majú rovnaké zmluvné podmienky, pričom ale práve tá na Kramároch m najťažších pacientov. Zo strany Dôvery sa však podľa neho nikdy nedočkali reálnej odpovede na požiadavku o navýšenie platieb a tak pohár trpezlivosti pretiekol.

Dohodu o navýšení platieb dosiahli so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a aj so súkromnou poisťovňou Union sa dohodli. Dôvera žiada zdôvodnenie navýšenia platieb, účel použitia financií a konkretizáciu, ako sa peniaze premietnu do starostlivosti o pacientov.

Pozrite si archívnu reportáž o vypovedaní zmluvy s Dôverou lekármi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy