Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mikuláš na Slovensku. Na starom vlaku po zasneženej trati
Zdielať na

Mikuláš na Slovensku. Na starom vlaku po zasneženej trati

MEDZILABORCE / Na starom vlaku po zasneženej trati - na takúto dobrodružnú cestu sa vydali desiatky detí z Humenného a Medzilaboriec. Náročnú trať s poriadne veľkým stúpaním však s nimi absolvoval aj Mikuláš. Jazda naprieč zasneženou krajinou sa ale skončila niekoľko kilometrov pred cieľom. Vlak totiž v ťažkom snehu uviazol. Deťom to ale vôbec neprekážalo. Spievali, guľovali sa... a dokonca mali aj ohňostroj.

Do stanice v Medzilaborciach prichádza vlak z roku 1981 a čaká ho neľahká jazda. Cieľ cesty je Palotský tunel. "Spolu sa chceme nielen povoziť na vláčiku ale aj rozdať darčeky," hovorí Mikuláš. "Možno sa nám to podarí a vyjdeme na ten Palotský tunel, snáď to zvládne tá mašinka," povedal primátor Medzilaboriec Vladimír Višňovský. 

"Je to trať po ktorej momentálne nepremávajú vlaky, môže sa stať, že spadne konár tak sme tu preto, aby sme vedeli vlak bezpečne zastaviť," informuje člen Podvihorlatského železničného spolku Ivan Bogdan. Spadnuté konáre našťastie cestu neskrížili, no čosi iné.

Deti po celý čas vo vlaku spievali a nevedeli sa dočkať kedy dôjdu do tunela. Mikluášsku jazdu vlakom deťom pripravili šikovní chlapi z Podvihorlatského železničného spolku. Deti boli nadšené. A to, že vlak nedošiel do tunela, vôbec nikomu nevadilo.

Pozrite sa, ako to vyzeralo v iných kútoch Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy