Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Sneh zo začiatku týždňa bude v stredu lámať lúče slnka
Zdielať na

Sneh zo začiatku týždňa bude v stredu lámať lúče slnka

BRATISLAVA / Mysleli ste si, že je snehu koniec? Mýlili ste sa. Zima ešte len začala, no vystrieda ju aj slnko. V nedeľu večer na mnohých miestach východného Slovenska sneží, lokálne a výdatne. Do pondelkového rána môže najmä vo východnej časti krajiny lokálne spadnúť až do päť až sedem centimetrov snehu. 

Sneženie prináša na naše územie tlaková níž, tú v pondelok vystrieda oklúzny front od severozápadu. Čo to znamená? V pondelok bude prevládať oblačná až zamračená obloha, na mnohých miestach bude snežiť, v nížinách na juhozápade asi do 300 metrov to môžu byť aj zmiešané zrážky, prípadne dážď.

"Do rána bude teplota klesať na -1 až - 6 stupňov, v dolinách a v kotlinách od -7 do -12 stupňov. Cez deň bude teplota stúpať na -4 až 1, na juhozápade do  štyroch stupňov. Fúkať bude ale slabý vietor,"  uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Utoroková noc bude okorenená snežením, najmä na severe a na východe krajiny. Už počas dňa ale zrážky ubudnú. V noci bude ešte mrznúť, no cez deň sa vzduch zohreje na -1 až 5 stupňov Celzia.
V strede týždňa, v stredu, k nám od západu bude prenikať teplejší oceánsky vzduch, čo pre nás znamená citeľné oteplenie. Z rána sa síce v nižších polohách budú objavovať hmly, ale počas dňa, pri zmenšenej oblačnosti, dosiahnu teploty v nížinách až 8 stupňov Celzia. Na severe bude o niečo chladnejšie, okolo 2 stupňov. Oteplí sa postupne aj v stredných a vyšších polohách. Môžeme teda predpokladať, že sa sneh bude topiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy