Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Za domy im navozil 700 ton odpadu a zmizol. Páchateľovi hrozí dvojročné väzenie
Zdielať na

Za domy im navozil 700 ton odpadu a zmizol. Páchateľovi hrozí dvojročné väzenie

BARDEJOV / Viac ako 700 ton odpadu navozil neznámy páchateľ na voľné priestranstvo v bardejovskej lokalite. Kopy rôzneho odpadu nechal na lúke za rodinnými domami. Kto to má na svedomí, zisťuje polícia.

Ide o najrôznejší odpad. Rozbité tehly, rôzne obaly, plasty a mnoho ďalšieho. Hromady odpadu niekto navozil a vysypal na odľahlom mieste ďaleko za rodinnými domami. "Doposiaľ neznámy páchateľ ponechal na voľne prístupnom pozemku odpad. Išlo o komunálny odpad, stavebný odpad, rôzny biologický odpad, ako aj obalové materiály," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová. 

Podľa zistení polície ide spolu o viac ako 700 ton odpadu. Vinník, ktorý ho má na svedomí, je zatiaľ neznámy. "Poverený príslušník policajného zboru v Bardejove začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi," uviedla Migaľová. 

Náklady na odstránenie nelegálneho odpadu sú v tomto prípade vyššie ako 266 eur. To znamená, že ide už o trestný čin. Páchateľovi hrozí v prípade vypátrania a preukázania viny až dvojročné väzenie.

Napriek tomu, že stále existujú ľudia, ktorí odpad navozia hocikam a ničia tak životné prostredie, sú aj ľudia, ktorý sa snažia neprodukovať odpad takmer vôbec. Pozrite si nasledujúce video a zistite ako na to. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy