Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chceli ho zadržať pri predaji drog. Na policajtov zaútočila zákazníčka, ktorá si prišla po dávku
Zdielať na

Chceli ho zadržať pri predaji drog. Na policajtov zaútočila zákazníčka, ktorá si prišla po dávku

Archívna reportáž

PRAHA / Poriadnu drámu zažili pražskí policajti pri zásahu proti drogovému dílerovi. Nožom ich ohrozovala okoloidúca žena. Zastávala sa dílera a chcela zavolať políciu i napriek tomu, že sa ju policajti snažili presvedčiť, že ide o policajný zásah. Všetko zachytila priemyselná kamera.

Díler predával pervitín, keď zásah protidrogovej jednotky začal. "Je to 55-ročný muž, žiadny nováčik. Bol už 17-krát súdne trestaný, hlavne pre drogovú činnosť," uviedol hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. 

Všetko muselo prebehnúť rýchlo a prekvapivo. Z minulosti policajti vedia, že muž je schopný niekoľko dávok pervitínu na mieste prehltnúť, aby zničil dôkazy. To sa našťastie nestalo, no došlo k udalosti, ktorý policajti nepredpokladali. 

Mužovi z bundy vypadol nôž, ktorý dopadol k nohám ženy, tá ho zobrala a začala s ním policajtov ohrozovať. "Žena odbehla do trafiky, aby zavolala políciu. Keď pochopila, že ide o policajný zásah, priznala sa, že je dílerova klientka a sama si dávku k nemu prišla kúpiť. Keď policajti hľadali zdroj, odkiaľ díler už viac ako rok previtín získava, zistili, že nielen drogy predáva, ale tiež si ho aj vyrába," uviedol Hulan. 

Hrozí mu trest odňatia slobody na 10 rokov. 

Slovenskí policajti počas svojho zásahu zadržali dílerov, ktorí drogy vyrábali z náplastí proti bolesti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy