Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nadácia JOJ opäť pomohla mladým florbalistom
Zdielať na

Nadácia JOJ opäť pomohla mladým florbalistom

KOŠICE / Už takmer 3-tisíc žiakov sa so svojimi učiteľmi zapojilo do celonárodnej školskej športovej súťaže floorball SK LIGA. Tá sa momentálne hrá v 23 okresoch a svoje prvé zápasy už odohrali nielen chlapci, ale aj dievčatá, ktoré sa v tomto športe nenechali ničím zaskočiť.

Florbalu prepadáva čoraz viac fanúšikov. Stačí naň hokejka a chuť športovať. "Nenájdete školu, ktorá sa v rámci záujmovej činnosti tomuto športu nevenuje," povedal tréner a spoluorganizátor súťaže v Košicicah Martin Kopejtko. Masový záujem o tento šport inšpiroval aj nadáciu televízie JOJ. Na jej popud vznikla SK Floorball liga. Ľudia z nadácie oslovujú podnikateľov, aby sa na tomto výnimočnom projekte podieľali.

"Ma oslovila nadácia televízie JOJ s tým, že je to ideálny šport, ktorý nevyžaduje veľké investície a dokáže rozvíjať talentovaných športovcov," povedal František Oľha, sponzor a podporovateľ ligy. "Som veľmi rád, že sa naša súťaž začala hrať v rámci celého Slovenska. V tejto chvíli je do nej zapojených sto dievčenských a sto chlapčenských tímov," povedal riaditeľ nadácie TV JOJ Ľuboš Sarnovský. Je to teda 5 000 žiakov, ktorí sa do tejto výnimočnej súťaže zapojili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy