Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Národný ústav srdcovocievnych chorôb má náhradu za lekárov, ktorí podali výpovede
Zdielať na

Národný ústav srdcovocievnych chorôb má náhradu za lekárov, ktorí podali výpovede

BRATISLAVA / Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v utorok oznámil, že za 11 zdravotníkov, ktorí ešte v auguste podali hromadnú výpoveď majú plnú náhradu. Ich výpovedné lehoty vypršali k dnešnému dňu. Zajtra tak nastúpia na špecializované pracovisko noví lekári.

Tak, ako vedenie Ústavu srdcových a cievnych chorôb avizovalo, tak sa aj stalo. Oddelenie kliniky diagnostickej a intervenčnej rádiológie je aj po prvom novembri plne funkčné.

"My sme hľadali lekárov hlavne na Slovensku. Predovšetkým zo stredoslovenského a východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb. Potom z Fakultnej nemocnice Trenčín a z Nemocnice Svätého Michala," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

Štyria skúsený špecialisti, dve lekárky prijaté na kratší pracovný pomer a jedna lekárska absolventka. Plus ďalší dvaja špecialisti, ktorým výpovedná lehota skončí až k prvému decembru, tvoria momentálne plnohodnotný lekársky tím. Po prvom decembri následne nahradia dvoch špecialistov, ktorým skončí výpovedná lehota novými.

Podľa informáci TV JOJ z lekárskeho prostredia, sú to českí lekári ktorých ponuka pracovať na Slovensku zaujala. "Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v Bratislave ubezpečilo ministerstvo zdravotníctva, že zdravotná starostlivosť o pacientov je plynulá a žiadny výpadok nikto z nich nepocíti. Pacienti sa lieči tak, ako doteraz," dodala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy