Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri požiari domu zachraňovali urnu s popolom. Nasledujúci deň chcela matka pochovať svojho syna
Zdielať na

Pri požiari domu zachraňovali urnu s popolom. Nasledujúci deň chcela matka pochovať svojho syna

LÚČNICA NAD ŽITAVOU / Oheň pripravil súrodencov o strechu nad hlavou. Dôchodcovia odbehli na nákup, keď sa vrátili, s ohňom už bojovali hasiči. Z horiaceho domu zachraňovali aj urnu s popolom. Domácej panej pred časom zomrel syn a na druhý deň mal byť pohreb.

V čase keď vypukol požiar majitelia neboli doma. Požiar si všimla suseda a zavolala pomoc. "Len sme odparkovali auto a zrazu telefonát, že nám horí dom," uviedol pán Juraj, majiteľ domu. 

S ohňom bojovali viacerí hasiči, po ich príchode už bola strecha celá v plameňoch. Drevený krov ale horel tak, že po chvíli sa prepadol až do domu. Zásah sťažoval aj silný dym.

V dome žije brat so sestrou. Žena bola po príchode k domu v šoku . Hovorila, že v dome má urnu s popolom. Hasiči okamžite robili všetko preto, aby ju odtiaľ dostali. "Plakala len, nebola schopná slova. Sústredila sa len na to, aby sme zachránili urnu jej syna," povedal sused. "Jej zomrel syn minulý týždeň a zajtra sme chceli urnu pochovať," vysvetlil pán Juraj. 

Žena celú situáciu zle znášala a pomáhali jej aj záchranári. Upokojila sa až keď zistila, že je urna v poriadku. Prečo v dome vypukol požiar si majiteľ vysvetliť nevie. Dom je po požiari neobývateľný, dočasne ich zrejme prichýlia susedia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy