Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodiča po tragickej nehode pri Šintave obvinili, vo vraku auta našli policajti striekačky
Zdielať na

Vodiča po tragickej nehode pri Šintave obvinili, vo vraku auta našli policajti striekačky

GALANTA / Vodiča, ktorý v sobotu spôsobil tragickú nehodu na ceste medzi Šintavou a Šoporňou, obvinili z usmrtenia. Počas dokumentovania nehody policajti našli vo vraku auta dve plné striekačky. Zrážka dvoch osobných áut sa skončila pre jedného muža tragicky. Ostatných členov posádky museli záchranári previezť do nemocnice.

K vážnej dopravnej nehode došlo okolo druhej hodiny poobede medzi Šintavou a Šoporňou. Podľa polície išiel vodič Toyoty v smere zo Šoporne do Šintavy, keď v ľavotočivej zákrute pri predbiehaní pravdepodobne dostal šmyk, nezvládol riadenie a prešiel do protismeru. 

Tam sa následne čelne zrazil s oprotiidúcim autom. Po náraze Toyotu s posádkou z Novej Bane odhodilo mimo cestu. Vodič a jeho mladší spolujazdec z predného sedadla utrpeli ťažké zranenia. Obidve autá zostali po nehode úplne zdemolované.

Na mieste policajti našli čierne textilné puzdro s digitálnou váhou s čiastkami neznámej sušiny a vo vraku auta dve striekačky. Všetko poputovalo na expertízu. Vyšetrovateľ kriminálnej polície obvinil 34-ročného vodiča z prečinu usmrtenia.

Vodičovi zdemolovaného auta odobrali krv, ktorú poslali na toxikologické vyšetrenie. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Seredi začal zároveň trestné stíhanie pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Zaistené podozrivé látky sa podrobia expertíze. Obvinenému vodičovi hrozí odňatie slobody na dva až päť rokov," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Silný náraz

Toyota skončila mimo cesty. Náraz bol taký silný, že spolujazdca doslova z auta vymrštilo do pola. Muž nehodu neprežil. Ostatných členov posádky museli záchranári ihneď transportovať do nemocnice. O život prišiel 27-ročný spolujazdec, ktorý sedel vzadu. Štyridsaťdvaročný vodič Volva zo Serede sa nezranil, alkohol mu nezistili, jeho 49-ročný spolujazdec je však ťažko zranený. Vodičovi Toyoty odobrali krv na toxikologické vyšetrenie.

"Polícia presné príčiny a okolnosti nehody vyšetruje a vyzýva vodičov aby si v jesennom počasí dávali na cestách pozor," uviedla policajná hovorkyňa.

Polícia po tragickej nehode musela cestu medzi Šintavou a Šoporňou na niekoľko hodín uzavrieť. Celú nehodu stále vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy