Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovenka vyhrala prestížnu svetovú súťaž. Pozrite si fotku, ktorá zabodovala
Zdielať na

Slovenka vyhrala prestížnu svetovú súťaž. Pozrite si fotku, ktorá zabodovala

BRATISLAVA / Vyhrať jednu z najväčších a najstarších fotografických súťaží na svete je veľká vec. Podarilo sa to Anne Opinovej, ktorá dokonca nevyštudovala fotografickú školu a bola to jej premiérová súťaž, na ktorú sa prihlásila v poslednej chvíli.

Slovenka Anna Opinová zvíťazila v celosvetovej súťaži fotografov Nikon Photo Contest, ktorej sa zúčastnilo viac ako 20-tisíc fotografov zo 170 krajín. Anna vyhrala s touto fotkou s názvom Mysterious. 

Pozrite si viac z tvorby tejto mladej talentovanej fotografky: 

​​A ako vznikla víťazná fotka, ktorá ohúrila porotu na tejto prestížnej fotografickej súťaži? "Vznikla v mrazivej zime počas portrétového fotenia mladomanželov a priateľov v Starej Ľubovni, z ktorej pochádzam. Mladý muž na fotografii je brat nevesty, celý čas nám asistoval a pomáhal, popritom si doprial aj cigaretku. Následne som to videla, tak som jednoducho cvakala viac ako mladých a toto z toho vzniklo. Ak som uvidela túto fotografiu hneď som vedela, že ju musím dať do čiernobielej," povedala fotografka Anna.

Mladá fotografka vyštudovala pritom úplne iný odbor. "Vyštudovala som ekonomiku, nie je to zlý smer, ale pre mňa je taký neosobný. Bol čas to zmeniť a vydala som sa touto dráhou a po čom moje srdce túži," povedala Anna Opinová. Mladá fotografka okrem umeleckých fotiek, fotí často aj svadby. V obľube má taktiež aj portréty. "Stále túžim zachovať takú prirodzenosť," dodala.

Viac o práci tejto fotografky sa dozviete na jej stránke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy