Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Odídených zdravotníkov z NÚSCH nahradia lekári zo zahraničia
Zdielať na

Odídených zdravotníkov z NÚSCH nahradia lekári zo zahraničia

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Všetci primári a primárky plne stoja za manažmentom a generálnym riaditeľom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave Mongim Msollym. Povedal to v stredu na brífingu minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Zároveň dodal, že vedenie ústavu má jeho dôveru. V NÚSCH v Bratislave podalo hromadnú výpoveď k 1. novembru tohto roka 11 zdravotníckych pracovníkov.

"Sú tam lekári, sestry a iné odbornosti. Ide predovšetkým o oddelenie rádiodiagnostickej a intervenčnej rádiológie," uviedol minister koncom augusta. Podľa neho sú medzi nimi aj špičkoví špecialisti v oblasti rádiodiagnostickej a intervenčnej rádiológie.

Celý brífing si môžete pozrieť v nasledujúcom videu. 

"Máme intenzívne rokovania s konkrétnymi kandidátmi nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Bližšie by som to v tejto chvíli naozaj nechcel špecifikovať," uviedol v stredu na tlačovom brífingu Mongi Msolly, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva NÚSCH. 

"Budem chcieť, aby sme mali špičkový tím," doplnil minister zdravotníctva Tomáš Drucker. 

Msolly taktiež dodal, že ústav má prísľub niektorých zo súčasných zamestnancov, že zostanú pracovať na nejaké úväzky, aby zdravotná starostlivosť ostala zabezpečená v takej miere ako v súčasnosti.

Podľa dostupných informácií by sa pracovníci mali presunúť do súkromného centra, ktoré zaštiťuje akciová spoločnosť CINRE pod vedením Ivana Vuleva, súčasného prednostu Kliniky diagnostickej a intervenčnej rádiológie NÚSCH.

Centrum by malo pôsobiť v petržalskej nemocnici ProCare Medissimo, ako však zdôraznila skupina ProCare, centru poskytuje iba priestory a nemá s hromadným odchodom pracovníkov z NÚSCH nič spoločné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy