Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
EXKLUZÍVNE: Bill Gates sa ocitol na Slovensku. Prišiel podporiť svoju dcéru
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Bill Gates sa ocitol na Slovensku. Prišiel podporiť svoju dcéru

ŠAMORÍN / Je to zakladateľ jednej z najúspešnejších softvérových firiem v dejinách, muž, ktorý sa pravidelne ocitá na prvom mieste rebríčka najbohatších ľudí na svete. Zároveń je to filantrop, ktorý už rozdal na dobročinné účely miliardy dolárov. Bill Gates sa po 14 rokoch ocitol opäť na Slovensku.

Špičkové športové stredisko v Šamoríne často láka aj mená, ktoré sú známe na celom svete. Inak to nebolo ani v piatok na medzinárodných jazdeckých pretekoch.

21-ročná Jennifer Kathrine Gates je najstaršou z troch detí Billa a Melindy Gates. Na Slovensko prišla v rámci štvorčlenného amerického tímu súťažiť na tradičnom jazdeckom podujatí Pohár národov.

"Pohár národov je medzinárodná súťaž, ktorá je zároveň kvalifikáciou na Svetové jazdecké hry v Spojených štátoch v roku 2018. Súťaží tu 11 tímov," hovorí riaditeľ pretekov Denis Monticolo. 

​Jej otec, muž s majetkom odhadovaným na 89,9 miliardy dolárov, dnes sedel na tribúne v Šamoríne a s napätím sledoval, ako sa jeho dcére darí.

Počítačový magnát však nemal v ruke tablet či smartfón. Keď práve nesledoval dianie na trávniku, čítal knihu.

Bill Gates sa na kameru nechcel vyjadriť. Povedal nám však, že len prišiel podporiť svoju dcéru. Na Slovensku nie je prvýkrát, našu krajinu už navštívil pred dvadsiatimi rokmi.

Muža, ktorý je hrdý na to, že nikto nezaplatil viac daní ako on, nezaskočilo ani to, keď vietor zhodil americké vlajky na jeho stole. Bill Gates sa v Šamoríne jednoducho cítil dobre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy