Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovensko sa varí. Padli denné aj nočné teplotné rekordy
Zdielať na

Slovensko sa varí. Padli denné aj nočné teplotné rekordy

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vo štvrtok zaznamenali meteorológovia najvyššiu teplotu vzduchu počas tohto roku, v Senici popoludní namerali 38,8 °C. Ako na svojej facebookovej stránke uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav, veľmi teplo bolo aj na stanici Moravský Svätý Ján (38,5 °C) a na stanici Holíč (38,3 °C).

"Na väčšine územia našej krajiny teplotné maximum dosiahlo 31 až 37 stupňov. V južnej polovici západného Slovenska bolo pritom najteplejšie,“ uviedol SHMÚ.

Rekordy sa vyskytli aj v noci zo štvrtka na piatok. "Úplne najteplejšia noc zo staníc s nadmorskou výškou do 400 m nad morom bola v noci zaznamenaná na bratislavskej Kolibe. Tu klesla teplota na 24,8 °C. Takáto teplá noc nebola na Kolibe v Bratislave predtým v histórii pozorovaní zaznamenaná,“ informuje SHMÚ s tým, že merania na Kolibe uskutočňujú od roku 1950. Veľmi teplá noc bola aj v Bratislave na letisku, kde teplota dosiahla 23,2 °C, a na stanici Mlynská dolina, kde bolo minimum na úrovni 23,9 °C. Na väčšine ďalšieho územia Slovenska klesla teplota vzduchu na 22 až 15 stupňov Celzia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy