Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajný pes pomohol dolapiť útočníka s nožom
Zdielať na

Policajný pes pomohol dolapiť útočníka s nožom

Archívna reportáž

SENEC / Policajný pes pomohol dolapiť útočníka, ktorý bodol nožom 61-ročného muža. Popis páchateľa dostali od svedkov ako aj od zraneného muža. Keďže muž odmietal s políciou spolupracovať, Volf sa postaral o to, aby sa nepokúsil o útek, prípadne policajtov nenapadol.

Na miesto incidentu privolali políciu v utorok večer v čase okolo 20:15. Podľa oznámenia bol 61-ročný muž napadnutý a utrpel bodné zranenia. Záchranka ho previezla do bratislavskej nemocnice. Policajti medzitým  v blízkosti jedného z obytných domov na Pribinovej ulici spozorovali 35-ročného muža zodpovedajúcemu popisu. 

S políciou ale odmietal spolupracovať, tak museli zakročiť. "Muž, ktorý bol ozbrojený nožom v puzdre a nereagoval na výzvy policajtov ani zákonné použitie hrozby zbraňou a služobného psa, bol policajtom nakoniec spacifikovaný za použitia kopov sebaobrany," informuje v tlačovej správe hovorkyňa polície Lucia Mihalíková. 

Na základe dôkazov polícia následne obvinila 35-ročného muža zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest päť až dvanásť rokov za mrežami. Asistenciu policajného psa vyžili pred niekoľkými dňami aj policajti v Chorvátskom Grobe, keď pátrali po stratenom chlapcovi. Pozrite si archívnu reportáž. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy