Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vojaci v Sliači zasahovali pri pristávaní civilného lietadla
Zdielať na

Vojaci v Sliači zasahovali pri pristávaní civilného lietadla

BRATISLAVA / Dramatická situácia bola na letisku Sliač. V stredu predpoludním tam pristálo lietadlo zo 113 dovolenkármi, ktoré hlásilo problémy s podvozkom. Na dráhe bola preto pripravená vojenská hasičská jednotka, ktorá po tvrdom pristátí podvozok ochladzovala hadicami.

Dovolenkári vracajúci sa z Egypta sú našťastie v poriadku. Pokazené lietadlo však zostalo na dráhe. Pre cestujúcich to bolo tvrdé pristátie. Lietadlo prudko dosadlo na dráhu, ľudia pocítili ako ich nadhodilo. Bezpečne sa dostali von a do letiskovej haly ich odvážali autobusy. Vojenská hasičská jednotka zatiaľ chladila podvozok na lietadle.

"Pri pristávaní malo lietadlo nešpecifikované problémy, po pristátí zostalo na dráhe, my sme aktivovali všetky zložky a zabezpečili odvoz cestujúcich," informoval Roland Schaller výkonný riaditeľ letisko Sliač. 

Dramatické pristátie sledovali z letiskovej haly ďalší dovolenkári, ktorí mali zase chartrovým letom odletieť do egyptskej Hurghady.

"Videli sme hasičov vyjsť z garáži, povedali, že máme čakať a byť trpezliví," hovorili cestujúci. 

113 dovolenkárov z lietadla po pristátí skontrolovali záchranári. Našťastie nikto nebol zranení.

Dovolenkári, ktorí mali odletieť zostali v letiskovej hale. Pre poruchu nemôže lietadlo letieť ďalej. Zostalo na pristávacej dráhe a ďalšie prílety preto letisko nemohlo niekoľko hodín prijímať.

"Pracujeme na odstránení lietadla, naše zložky zasiahli včas a správne, je tam technická závada koná sa na odstránení," doplnil Schaller. 

Vedenie letiska už jedná s leteckou spoločnosťou, ktorá má zabezpečiť odlet cestujúcich. Ľudia dostali občerstvenie a prikrývky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy