Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rokovania odborov s Volkswagenom smerujú k dohode
Zdielať na

Rokovania odborov s Volkswagenom smerujú k dohode

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Sobotňajšie rokovanie Moderných odborov Volkswagen s vedením firmy neskončili úspechom. Ako však na brífingu uviedol šéf odborov Zoroslav Smolinský, budú pokračovať a "smerujú k dohode".

"Možno je to otázka jedného sedenia," vyhlásil Smolinský. Ako dodal, verí, že v pondelok by sa už mohli zamestnanci vrátiť do práce.

Smolinský nechcel konkretizovať, aké platové návrhy odzneli na rokovaní, podľa neho však rozhovory smerujú k tomu, aby boli obe strany spokojné. Podľa neho Volkswagen Slovakia stále ponúka jednorazové platby, ktoré odborom nevyhovujú.

Ponúka však aj percentuálne zvýšenie platov. Ďalšie rokovania by podľa Smolinského mal teraz iniciovať práve Volkswagen.

Zamestnanci Volkswagen Slovakia vstúpili do ostrého neobmedzeného štrajku v utorok o šiestej ráno. Do štrajku išli odbory s celkovo dvanástimi požiadavkami, pričom tou hlavnou bolo zvýšenie tarifných miezd o 16 %.

Odbory aj vedenie firmy v nasledujúcich rokovaniach predkladali rôzne návrhy, žiaden z navrhovaných kompromisov však zatiaľ neprešiel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy