Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž sa zrazil s vysokozdvižným vozíkom. Jeho stav je kritický
Zdielať na

Muž sa zrazil s vysokozdvižným vozíkom. Jeho stav je kritický

HUMENNÉ / V Jasenove pri Humennom v utorok ráno zasahovali záchranári aj policajti. Štyridsaťdeväťročný muž sa zrazil pri práci s vysokozdvižným vozíkom. Ten ho podľa prvotných informácií pritlačil. Muž je v nemocnici a jeho stav je kritický.

Úraz sa stal v areáli firmy v Jasenove. Mužovi na pomoc zavolali záchranárov.

Má ísť o firmu, ktorá sa zaoberá spracovaním dreva. Podľa prvotných informácií sa úraz stal pri práci s vysokozdvižným vozíkom. Ten muža pritlačil.

"Je to taká smola, tak sa stalo, zbytočne to rozpitvávať. Pritlačil ho vozík, spôsobil mu ranu na nohe, hotovo," komentoval úraz pracovník firmy. 

"Muž bol pri vedomí s poranením dolnej končatiny v oblasti stehna a transportovaný záchranármi do nemocnice v Humennom," vysvetlil hovorca záchranárov, Boris Chmel.

Okamžite po prijatí sa podrobil operácii. Jeho stav bol kritický.

"Poranenie veľkých ciev v oblasti stehna, boli ošetrené, suturované, pacient je hospitalizovaný na Oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny," povedal Róbert Doričko, primár chirurgie v nemocnici v Humennom. 

Udalosť zdokumentoval kriminalistický technik. Policajti v prípade začali trestné stíhanie.

"Okolnosti, za akých došlo k ublíženiu na zdraví u 49-ročného Jozefa, polícia preveruje," povedala hovorkyňa polície v Prešove, Jana Migaľová. 

Vysokozdvižný vozík z firmy odviezla odťahová služba. Podrobený bude skúmaniu. To by malo určiť, ako vlastne k úrazu došlo. Až ďalšie vyšetrovanie ukáže, či prípad bude riešiť aj inšpektorát práce a či bude k prípadu privolaný aj príslušný znalec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy