Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Užite si víkend, po ňom sa opäť ochladí
Zdielať na

Užite si víkend, po ňom sa opäť ochladí

BRATISLAVA / Počasie na Slovensku ovplyvňuje prúdenie studeného vzduchu od severozápadu, preto je veterno, prehánkovo, od približne osemsto metrov aj sneží. Situácia sa bude zlepšovať cez víkend. V sobotu ubudne oblačnosti, zrážky sa budú vyskytovať ojedinele a teplota sa zdvihne.

V sobotu vystúpi teplota na 12 až 17 stupňov, na severe bude od 7 do 12°C. Vietor bude šarapatiť ešte do 30 km/h, na východe aj s nárazmi do 55 km/h. Na horách aj naďalej počítajte so snehovými prehánkami. Nedeľa bude prívetivá, slnečná a aj teplá. Pri polojasnej oblohe nám teplomer ukáže od 16 do 20, na severe miestami okolo 14°C.

Aj pondelok bude príjemný, ale popoludní počítajte od západu s pribúdaním oblačnosti a na západe sa podvečer objavia aj prehánky, ojedinele aj búrky. Denná teplota od 20 do 24, na severe okolo 18°C. 

​Od utorka sa začne opäť počasie otáčať na daždivú, veternú a aj chladnú stranu. V utorok sa objavia početné prehánky, od približne 1000 metrov zase snehové. Denná teplota dosiahne 10 až 16, na severe okolo 8°C. Premenlivý a daždivý charakter počasia sa udrží aj v ďalších dňoch, počítajte s teplotou do 17, na severe okolo 10°C  a silnejším vetrom k tomu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy