Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Silná búrka narobila na východe Slovenska poriadne škody
Zdielať na

Silná búrka narobila na východe Slovenska poriadne škody

ROŽŇAVA / Krupobitie, silná prietrž mračien, ale aj víchrica. Takto počasie vyčíňalo v rožňavskom okrese, kde vietor spôsobil aj značné škody. Strechy na dvoch objektoch prudkú víchricu nevydržali. Vietor bol taký silný, že ich dokázal strhnúť. Mestská časť Rožňavy ostala na niekoľko minút bez elektriny, strechu na rodinnom dome v obci Silica zasa hasičom pomáhali opraviť aj obyvatelia dediny.

Silný vietor v utorok popoludní strhol na východnom Slovensku časť strechy a tá spadla priamo na elektrické vedenie. Privolaní hasiči museli pri zásahu najskôr počkať na pracovníkov elektrární. Tí najskôr odpojili celú ulicu od elektriny, aby mohli hasiči plechy z vedenia odstrániť. Následne hasiči odstránili všetky časti strechy, ktoré vietor poškodil.

Ďalšia jednotka rožňavských hasičov zasahovala v obci Silica, kde vietor poškodil celú strechu na neobývanom rodinnom dome. "Najskôr to začalo krupobytím a potom to prešlo plynule do dažďa, ale ten vietor bol neskutočný," povedal starosta obce Tomáš Varády. 

Zatiaľ čo hasiči v Rožňave strechu z garáže odstraňovali, v prípade neobývaného domu ju pribíjali naspäť. Strechu museli aj narovnať, pri čom hasičom pomáhali aj obyvatelia obce. Silný vietor už našťastie v podvečer utíchol a väčšie škody na majetku obyvateľov nenarobil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy