Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stavbári vypátrali ukradnutú dodávku a našli aj zlodeja. Ten policajtom ušiel
Zdielať na

Stavbári vypátrali ukradnutú dodávku a našli aj zlodeja. Ten policajtom ušiel

KOLÍŇANY / Dvaja stavební robotníci z Lučenca našli stopu k svojej ukradnutej dodávke na čiernej skládke. Tá ich jednoduchým spôsobom priviedla k zlodejovi. Muži tvrdia, že policajti situáciu podcenili.

Zo stavbárov sa stali šikovní detektívi, ktorí vypátrali ukradnutú dodávku. Na čiernej skládke neďaleko obce Kolíňany našli doklady a aj telefónne číslo. Starosta si myslel, že odpad tam vyhodili práve oni. "Potom som zavolal, samozrejme trošku s takým nátlakom, že ste tu vyhodili odpad a on mi povedal, že on to nebol a, že jemu zhodou okolností asi pred mesiacom ukradli v Nitre auto," tvrdí starosta obce Robert Balkó. 

Počas prezerania vecí na čiernej skládke prišli stavbári na to, že všetko čo tam našli, je z ich ukradnutej dodávky. "Z našej dodávky všetky veci, prístrojová doska. Policajti nespravili nič. Pofotili si to, kopol sem-tam do vreca," kritizuje prácu policajtov stavbár, ktorému dodávku ukradli. Spolu so synom tvrdia, že vrecia na skládke prehľadávali sami, čo ich nakoniec doviedlo aj na stopu. "My sme prehľadávali vrecia, našli sme tam papiere od elektriny, kde bol presný majiteľ domu." 

Podľa adresy sa otec so synom dopátrali k domu. Na dvore uvideli mladého muža a našli aj rozobraté a rozpílené torzo svojej dodávky. "Keď sme mu povedali, že to je naše auto, že bolo ukradnuté, vošiel dnu do domu, vybehol a zašiel za roh."

Stavbári hneď zavolali políciu, no mladý muž pred nimi utiekol do lesa. "Na základe podnetu bude konanie polície na mieste preverené oddelením kontroly," povedala hovorkyňa krajskej polície v Nitre Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy