Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nezaočkované deti by do štátnych škôlok prijať nemali, zhodli sa poslanci
Zdielať na

Nezaočkované deti by do štátnych škôlok prijať nemali, zhodli sa poslanci

BRATISLAVA / Téma očkovania sa dostala do parlamentu. Poslanec za stranu SNS Štefan Zelník vyzval poslancov k otvorenej diskusii aj k legislatívnym návrhom. Viacerí sú za to, aby sa nezaočkované deti do štátnych materských škôloch vôbec nepríjmali.

Pozvanie na otvorenú diskusia na tému očkovanie a jeho význam prijalo zo 150 poslancov dvadsať. "Vo svete za rok zomrelo viac ako dva milióny ľudí na tetanus, hemofíliu a podobne. U nás nikto," povedal prednosta 2. detskej kliniky v Banskej Bystrici. 

"Povinnosť očkovania by sme mali nechať. Musíme ale pridaťv šírení osvety," povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker. "Som pediatrom 53 rokov a nezažil som a nepoznám také prípady. Sú len očakávané reakcie a tým je teplota, plačlivosť a možno sa dieťa nevie postaviť na nohy, ale to je prechodný stav. Za pár dní sa všetko znormalizuje," povedal profesor.

Viacerí z poslanov sa s odborníkmi zhodli na možnosti prijať legislatívny návrh podľa ktorého by nezaočkované deti nepríjimali do štátnych materských škôl.

"Padol tu taký návrh a som za, veď očkovanie platí štát, tak nech dajú rodičia neočkované deti do súkromných škôlok," povedala Petra Krištúfková z Kollárovej Sme rodina

"Som veľmi rád, že toľko poslancov prijalo moje pozvanie a počúvali odborníkov a mnohí názor zmenili," dodal poslanec Zelník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy