Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kontroverzného plastického chirurga z Bratislavy obvinili
Zdielať na

Kontroverzného plastického chirurga z Bratislavy obvinili

BRATISLAVA / Kontroverzného plastického chirurga z Bratislavy, ktorý v centre mesta vykonával špecializované zákroky, obvinili. Exkluzívne to pre TV JOJ potvrdila bratislavská prokuratúra.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I uznesením zo dňa 21.03.2017 podľa § 206 ods. 1 Trestného poriadku vzniesol obvinenie MUDr. Yassine G. A. G. pre zločin poškodenie zdravia " V predmetnom prípade sa jedná o neodborný chirurgický zákrok - vloženie silikónových implantátov do prsníkov poškodenej B. C. v auguste 2016," uviedol Michal Śúrek z prokuratúry.

Obvinený nebol zadržaný a nenachádza sa ani vo väzbe. V prípade uznania viny menovaného obvineného prichádza do úvahy uloženie trestu odňatia slobody na 3 až 8 rokov, ako aj uloženie trestu zákazu činnosti na 1 až 10 rokov.

Lekár libanonského pôvodu vkladal pacientkam silikónové prsné implantáty a vykonával iné zákroky. V súvislosti s ním bratislavská prokuratúra dozoruje viacero trestných konaní. Všetky pre prečin poškodenia zdravia pacientov.

​Bratislavská župa už svoje vyšetrovanie ukončila. Vypočula svedkov aj lekára. Momentálne rozhoduje o tom, či kliniku a jej vedenie potrestá. Klinike hrozí pokuta vo výške 33 tisíc eur. Podľa ďalších informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania by lekár už mal byť obvinený.

"V jednom z vyšetrovaných prípadov bolo vznesené obvinenie 41-ročnému mužovi z trestného činu poškodenia zdravia. Vyšetrovanie v tejto súvislosti aj naďalej prebieha na príslušnom útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave I.," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy