Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šéf polície obvinil Kollára z klamstva. Kauza vznikla preto, aby niečo zakryla, dodáva Pčolinský
Zdielať na

Šéf polície obvinil Kollára z klamstva. Kauza vznikla preto, aby niečo zakryla, dodáva Pčolinský

BRATISLAVA / Šéf polície Tibor Gašpar na brífingu vyhlásil, že šéf hnutia Sme Rodina a poslanec Boris Kollár nehovoril pravdu o tom, že je ochotný vydať všetky elektronické zariadenia na preskúmanie komunikácie s mladistvou chovankyňou Čistého dňa. Informáciu priniesol portál Hospodárske noviny.

"Pán poslanec odmietol vydať elektronické zariadenia dobrovoľným spôsobom. Čo ma mrzí, lebo verejne deklaroval, že to urobí," vyhlásil Gašpar. Podľa neho ich Kollár nevydal ani po tom, ako dostal príkaz od vyšetrovateľa.

Policajný prezident ďalej vyhlásil, že mladistvá podala trestné oznámenie už v novembri minulého roka. Prípad nebol medializovaný podľa Gašpara preto, aby nebolo marené vyšetrovanie. Poslancovi hrozia dva roky väzenia za ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. "4. novembra minulého roku bolo začaté stíhanie vo veci trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže podľa paragrafu 211 Trestného zákona. Neznámy páchateľ mal minimálne od začiatku roku 2014 z nestotožneného miesta prostredníctvom sociálnej siete oslovovať mladistvú osobu, spôsobom ktorý sa dá nazvať, že ju zvádza k záhaľčivému a nemravnému životu, čo predpokladá skutková podstata uvedeného trestného činu," povedal Gašpar na brífingu. 

"Všetci novinári tu sedíte kvôli Kollárovi, ale nesedíte tu preto, že to zariadenie má stále licenciu. Teraz som sa dozvedel, že tam dobili chlapca hokejkou. Tam tie deti bijú," povedal Kollár na tlačovke. Poslanec Pčolinský si myslí, že celá kauza vznikla preto, aby zakryla to, čo sa v Čistom dni deje a že má stále licenciu.

Trestné oznámenie

Opozičný poslanec Kollár polícií svoj mobilný telefón neodovzdal, príkaz prokurátorky podľa Kollárovej právnej zástupkyne nebol správny.  "Diskreditáciu voči nám vedie smerácka úderka. Treba si uvedomiť, kto za tým je. Robert Fico, Ján Richter, Erik Tomáš, Zuzana Tománková, exsiskár Peter Tóth,“ povedal Kollár. Ako uviedol, využili proti nemu bývalú zamestnankyňu Úradu vlády Zuzanu Tománkovú, ktorá je zakladateľkou resocializačného centra Čistý deň.

"Bývalá zamestnankyňa úradu vlády brala štedré dotácie, neskôr aj cez bieleho koňa. Podávam na pani Tománkovú trestné oznámenie za ohováranie. Sú na nás vyvíjané ataky. Obludnosť útoku sa stala vo štvrtok, keď si odo mňa vypýtali mobilný telefón,“ povedal Kollár s tým, že polícii ho nedal, lebo v ňom má dôležité informácie a mobil, cez  ktorý komunikoval s 15-ročným dievčaťom, klientkou centra Čistý deň, už dávno nemá, keďže mobil mení pravidelne po niekoľkých mesiacoch. "My sme hnutie, ktoré za úspech vďačí mobilu, internetu a sociálnym sieťam. Cez tieto prostriedky komunikujeme s našimi voličmi, komunikujeme o našej stratégii, naši sympatizanti nám posielajú veľmi citlivé informácie, upozornenia na rozkrádania politickej garnitúry,“ povedal Kollár s tým, že v mobile má „know how“, ako má byť hnutie úspešné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy