Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Šali chýba kardiológ, ostatné nemocnice pacientov odmietajú
Zdielať na

V Šali chýba kardiológ, ostatné nemocnice pacientov odmietajú

ŠAĽA / Okres Šaľa zostal bez kardiológa. Kardiológ Imrich Szabó odišiel do dôchodku a tak zanikla kardiologická ambulancia. Na problém upozornil na zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja poslanec Gyula Borsányi (SMK-MKP).

Po jeho odchode majú ľudia problém sa dostať na kardiologické vyšetrenie. "Hlavne ide o starších obyvateľov, ktorí sú nemobilní, ich požiadavka v susedných nemocniciach v Galante alebo v Nových Zámkoch nie je akceptovaná," povedal poslanec Gyula Borsányi. Poslankyňa Helena Kováčová (Smer-SD), ktorá je zároveň lekárka, podčiarkla, že kardiologická ambulancia patrí do primárnej zdravotnej starostlivosti. "Zrejme asi pán doktor nenašiel za seba náhradu, nájsť odborníka je problém," povedala poslankyňa Helena Kováčová.

Riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan poslancov ubezpečil, že kraj bude situáciu riešiť. O probléme vie aj primátor Šale Jozef Belický, ktorého navštívila obyvateľka, ktorá potrebuje kardiologické vyšetrenie. "Spýtala sa ma, čo má teraz robiť, pretože v Šali ambulancia zanikla a v Galante, v Nových Zámkoch a v Nitre ju odmietli. Jediné, čo bolo doteraz riešením je, že sa obráti na niektoré zdravotnícke zariadenie v okolí, ale keď ju odmietajú alebo jej dávajú termín za dva - tri mesiace a pre ňu je to neakceptovateľné, ja naozaj neviem, čo má urobiť," povedal primátor Šale Jozef Belický.

Pozrite si archívnu reportáž TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy