Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ministerstvo požiadalo OBSE o stiahnutie Martina Guttena z misie na Ukrajine
Zdielať na

Ministerstvo požiadalo OBSE o stiahnutie Martina Guttena z misie na Ukrajine

BRATISLAVA / Misia slovenského pozorovateľa OBSE, ktorý sa podľa blogu Jána Benčíka kamaráti so žoldniermi bojujúcimi na strane ruských separatistov, sa zrejme končí. Ministerstvo zahraničných vecí sa rozhodlo pre radikálny krok. Televízia JOJ však získala ďalšie zaujímavé informácie. Dva mesiace predtým, ako na misiu nastúpil, bol Martin Gutten právoplatne odsúdený za trestný čin.

Ministerstvo zahraničných vecí a EZ oznámilo svoje rozhodnutie TV JOJ krátko popoludní. Hneď po tom, ako vyhodnotilo všetky dostupné informácie o tom, ako sa mal slovenský pozorovateľ OBSE, ktorý pracuje na ruských kontrólnych stanovištiach Gukovo a Doneck správať a vyjadrovať na sociálnej sieti. "Na základe preverených informácií, že konanie sekundovaného slovenského pozorovateľa v misii OBSE je nezlúčiteľné s hodnotami a princípmi Slovenskej republiky aj OBSE, MZVaEZ SR oznámilo OBSE, že berie späť svoj súhlas s vyslaním dotyčného človeka do pozorovateľskej misie," povedal riaditeľ tlačového odboru MZV Peter Susko.

Človek, ktorý má v misii OBSE predchádzať konfliktom a rešpektovať ľudské práva, sa podľa zverejnených screen shotov v blogu Jána Benčíka otvorene priznáva k neznášanlivosti k parazitom, podporuje fyzické útoky na ľudí iného vierovyznania a sympatizuje so Slovákmi, ktorí sú žoldniermi na strane ruských separatistov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy