Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Záhadná smrť muža z Važca
Zdielať na

Záhadná smrť muža z Važca

VAŽEC / Polícia preveruje okolnosti úmrtia 52-ročného Michala z obce Važec. Muž mal totiž po tele viacero modrín, ktoré zodpovedali fyzickému útoku. Včera zadržali jeho staršieho brata, no už dnes ho na základe výsledkov pitvy prepustili.

Podľa susedov volal v noci z nedele na pondelok na tiesňovú linku práve 54-ročný Jozef. Oznámil, že našiel svojho o dva roky mladšieho brata mŕtveho.

52-ročný Michal ležal na zemi v jednej z prízemných izieb. Podľa obhliadajúceho lekár mal po tele viacero modrín, tvár aj ruky mal od krvi. Zranenia naznačovali, že ho niekto surovo dobil. Policajti ešte včera, ako podozrivého zadržali jeho staršieho brata. Nezhody medzi súrodencami neboli podľa miestnych ničím výnimočným.

"On býval v rodičovskom dome, ten Mišo, no ako bol nevládal, už sa nevládal o seba postarať, tak ho zobral tento Jožo, starší brat," hovorí sused.

Policajné vyšetrovanie dostalo nové smerovanie po vykonaní súdnej pitvy. Zranenia, ktoré mal nebohý po tele totiž podľa nej, neboli smrteľné. Podozrivého, 54-ročného Jozefa dnes popoludní policajti prepustili.

"Doposiaľ vykonanými úkonmi sa nepotvrdilo, že bezprostrednou príčinou smrti 52-ročného muža bolo konanie jeho o dva roky staršieho brata," povedala Jana Baloghová, hovorkyňa žilinských policajtov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy