Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počasie sa zmení. Pozrite sa, čo nás čaká tento týždeň
Zdielať na

Počasie sa zmení. Pozrite sa, čo nás čaká tento týždeň

BRATISLAVA / Máme za sebou víkend, ktorý priniesol na niektoré miesta východného Slovenska tak hrubú snehovú perinu, ktorá sa najmä na severovýchode smelo pobije o prvenstvo v dlhodobých radoch meraní. Máme tam lokality, kde je viac ako 70 centimetrov snehu. V pondelok už bola situácia iná. Slovensko je pod vplyvom oblasti vysokého tlaku od severozápadu, ktorá ráno priniesla hmly alebo nízku oblačnosť. Preto bolo oblačno, ale studeno. Denná teplota dosiahla od -9 do 0°C a to všetko pri slabom vetre.

Situácia sa ale bude meniť. Počasie u nás už v noci na utorok začne ovplyvňovať svojou oblačnosťou tlaková níž. Tá sa plne realizuje na Balkáne, kde z nej pekne husto sneží. V noci pribudne oblačnosť a objaví sa aj slabé sneženie. "Teplota v noci poklesne na -5 až -10, na miestach, kde bude oblačnosti menej, bude chladnejšie, do -15°C. Cez deň bude oblakov veľa, v priebehu dňa od západu oblačnosť bude ubúdať," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Snehové prehánky sa vyskytnú iba výnimočne. Zajtrajšia denná teplota od -4 do 1°C, na severe miestami okolo -6°C. Rozfúka sa vietor od severu, do 25 km/h, v nárazoch okolo 45 km/h. Vietor bude umocňovať pocit chladu.

V ďalších dňoch tohto týždňa sa naplno prejaví tlaková výš. Znamená to, že bude menej oblačnosti, ráno sa objavia hmly alebo sa zamračí nízkou oblačnosťou. Teplota v noci bude klesať poriadne hlboko. "Základný interval od -9 do -15, na severe od -15 do -20, v dolinách a kotlinách od -21 do -25°C. Denná teplota sa bude pohybovať zväčša v intervale od -6 do -1, na juhu slabo nad 0°C," dodala Miriam Jarošová. Vietor zväčša slabý, od severu do 20 km/h.Vyzerá to tak, že zima sa tento rok vydarila. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy