Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pes trpí na policajnom dvore, zadržiavajú ho ako dôkaz
Zdielať na

Pes trpí na policajnom dvore, zadržiavajú ho ako dôkaz

KOMÁRNO / Trojročný výstavný pes Argentínskej dogy menom Vandal, je od septembra zadržaný políciou v Komárne. Nechali si ho ako dôkazový predmet v spore dvoch chovateliek. Lenže v tejto zime je psovi za 20 tisíc eur akosi zima. Možno aj preto, že ho na policajnej stanici držia na dvore.

Polícia začala v septembri trestné stíhanie vo veci krádeže a porušovania domovej slobody. A pes Vandal je ako dôkazový predmet na policajnom dvore už štvrtý mesiac. Pani Denisa psa chodí denne kŕmiť a starať sa. Žena, ktorá Vandala vzala z jej domu bola v Komárne len raz, vypovedať na polícii. "Momentálne má Vany preležaninu na hrudníku a už omŕza" povedala majiteľka psa Denisa Somogyiová. 

"Toto plemeno je veľmi špecifické. V prípade ak bude odlúčenie dlhšie, prestane sa s tým psíkom pracovať a to zle vplýva na jeho psychiku a môže dôjsť k zmenám, ktoré budú nezvrátiteľné," povedal prezident Slovenskej aliancie ochrancov zvierat Juraj Eliáš. 

Napriek tomu Vandal zostáva na policajnej stanici. Pani Denisa denne dochádza za ním, dáva mu teplú stravu a zohrieva ho oblečením. "Ja to urgujem každý deň, lebo ten zdravotný stav nie je dobrý," povedala majiteľka psa Denisa Somogyiová. "Keďže si na psa uplatnili nárok dve osoby, môže vyšetrovateľka prípad uzavrieť až po rozhodnutí krajského súdu v Nitre," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra, Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy