Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Alan Suchánek zostane Bielou vranou, z postov odstupujú organizátori
Zdielať na

Alan Suchánek zostane Bielou vranou, z postov odstupujú organizátori

BRATISLAVA / Lekárovi Alanovi Suchánkovi, ktorý upozornil na kauzu predražené CT v piešťanskej nemocnici, neodoberú ocenenie Biela vrana. Na tlačovej konferencii o tom informovali zástupcovia občianskych združení, ktoré ho udeľujú. Prekvapujúci je však ďalší postup organizátorov.

Lekár Alan Suchánek dostal ocenenie Biela vrana ze to, že v roku 2014 upozornil na kúpu predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Neskôr premiér Robert Fico prišiel s materiálmi, podľa ktorých ten istý lekár mal v roku 2012 presadzovať v rovnakej nemocnici nákup najdrahšej ponuky CT prístroja.

Prejav sily, nie zlyhanie

Vyzval organizátorov ocenenia Biela vrana, aby mu ho odobrali. Aliancia Fair-Play s ďalšími organizátormi mesiac zvažovali, ako postupovať ďalej. Nakoniec sa rozhodli, že ocenenie Suchánkovi ponechajú, ale oni sami, ktorí ocenenie udelili, odstúpia.

"Rozhodovali sme sa podľa toho, čo je najsprávnejšie. Takéto otvorené priznanie chyby a vysporiadanie sa s ňou je skôr prejavom sily ako zlyhaním," povedala Zuzana Wienk z Aliancie Fair-Play.

Téme sa venuje redaktor Samuel Migaľ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy