Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Robert Fico viedol rokovanie vlády, len tri dni po prepustení z nemocnice
Zdielať na

Robert Fico viedol rokovanie vlády, len tri dni po prepustení z nemocnice

BRATISLAVA / Stredajšie rokovanie vlády SR viedol predseda Robert Fico. Premiéra len v nedeľu prepustili z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave, kde sa podrobil kardiochirurgickému zákroku, do domáceho liečenia.

Príchod premiéra na rokovanie vlády bol prekvapením aj pre niektorých minsitrov. "Ja som bol informovaný. Pán premiér sa snaží rýchlo zotaviť. Robí to s konzultáciou lekárov," uviedol minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

"Vôla a sebazaprenie pána premiéra je u nás všetkých dostatočne známa. Keď mi prvýkrát povedal, že by rád pozdravil kolegov ministrov, ja som to len privítal," hovorí minister vnútra Robert Kaliňák.

"Vždy je dobré, keď vidíme, že sa ľudia aj po ťažších zdravotných situáciach vracajú úplne normálne do života," okomentovala Ficov návrat ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

"Je v skvelej forme, výbornej fyzickej kondícii. Myslím si, že aj jeho rehabilitácia ide rýchlejšie než v prípade bežného občana," myslí si minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Po dvoch hodinách vystriedal Fica v kresle opäť minister vnútra Robert Kaliňák. Privítal aj generálneho tajomníka Rady Európskej únie J. Tranholm-Mikkelsena.

Prišiel vysvetliť ministrom, čo nás čaká počas predsedníctva, akú budú mať ministri funkciu a ako vyzerá podpora sekretariátu Rady Európskej únie. "Nie som tu krátky čas, ale tam sú veľké zákutia. De facto je to full time job," povedal Kaliňák.

Robert Fico dnes viedol rokovanie vlády:

V nedeľu ho prepustili

Premiéra Roberta Fica prepustili z nemocnice v nedeľu, informoval o tom na svojom facebookovom profile. 

"Šestnásť dní som mal možnosť zblízka sledovať prácu lekárov, zdravotných sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov na špičkovom NÚSCH," napísal Fico na svojom facebooku.

"Doslova im chcem všetkým poďakovať za to, čo urobili pre mňa a čo robia pre ostatných pacientov. Dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia," napísal v statuse.

Premiér sa poďakoval aj všetkým, ktorí mu držali palce a posielali do nemocnice kompóty.

O pacientovi Robertovi Ficovi porozprával pacient, ktorý s ním ležal na jednom oddelení. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy