Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fica pustili z nemocnice, na facebooku ďakoval za podporu a kompóty
Zdielať na

Fica pustili z nemocnice, na facebooku ďakoval za podporu a kompóty

BRATISLAVA / Premiéra Roberta Fica prepustili z nemocnice. Informoval o tom sám na svojom facebookovom profile. Po šestnástich dňoch strávených v nemocnici ho čaká rehabilitácia.

"Šestnásť dní som mal možnosť zblízka sledovať prácu lekárov, zdravotných sestier a ostatných zdravotníckych pracovníkov na špičkovom NÚSCH," napísal Fico na svojom facebooku.

"Doslova im chcem všetkým poďakovať za to, čo urobili pre mňa a čo robia pre ostatných pacientov. Dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia," napísal v statuse.

Premiér sa poďakoval aj všetkým, ktorí mu držali palce a posielali do nemocnice kompóty. 

Robert Fico informoval o svojom prepustení na facebooku:

facebook Robert Fico

Informácie poskytuje nemocnica

Informáciu o prepustení Fica z nemocnice jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová nepotvrdila. "Informácie, ktoré sa týkajú zdravotného stavu pána premiéra poskytuje nemocnice," dodala.

"Vzhľadom na priaznivý vývoj zdravotného stavu bol predseda vlády Robert Fico dnes prepustený do domáceho liečenia," uviedla hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Dobroslava Krajačičová.

Hovorkyňa už v sobotu informovala, že Ficov zdravotný stav sa zlepšuje. "Predseda vlády Robert Fico sa aj naďalej zotavuje po kardiochirurgickom zákroku. Zdravotný stav pána premiéra sa zlepšuje, je to lepšie a lepšie. Dátum prepustenia z nemocnice zatiaľ nebol stanovený, rozhodne o tom ošetrujúci lekár," uviedla hovorkyňa Národného ústavu Srdcových a cievnych chorôb.

Štandardný zákrok

Fico v piatok 22. apríla podstúpil kardiochirurgický zákrok v NÚSCH v Bratislave. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne.

Premiérovi lekári robili podľa neoficiálnych informácií urobili bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

Brífing o zdravotnom stave Roberta Fica bol po operácií veľmi krátky a strohý. Pozrite si jeho záznam:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy