Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ján sa rozviedol, prišiel o dom a zvieratá. Kapú od hladu
Zdielať na

Ján sa rozviedol, prišiel o dom a zvieratá. Kapú od hladu

HUMENNÉ / Z Humenčana Jána sa po rozvode zo dňa na deň stal bezdomovec. Súd mu zakázal vstúpiť na pozemok, kde prežil väčšinu svojho života. Najviac ho mrzí to, že si nemohol zobrať desiatky zvierat, o ktoré sa tam staral. Dozvedel sa, že kapú od hladu, a tak svoju exmanželku udal na polícii.

Ján sa na svoje zvieratá môže pozerať iba spoza plota. Po tom, ako sa s manželkou rozviedli, má na pozemok vstup zakázaný. Spolu tu prežili 37 rokov. "Je mi to veľmi ľúto. Keď ich nezatvorí raz, príde kuna, pozabíja všetko. Nechal som tu holuby, králiky, sľúbila, že sa bude starať, pokapalo to," opisuje Ján.

Holuby v hodnote 5 000 eur

Jolana sa bráni. Hovorí, že o zvieratá sa stará a nevie, prečo podochli. "Polícia prijala oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania priestupku voči občianskemu spolunažívaniu," povedala hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

"Podal som trestné oznámenie na bývalú manželku, že nekŕmila moja zajace pre podozrenie z týrania zvierat, lebo 6 kusov králikov uhynulo, pre mňa mali hodnotu skoro tisíc eur. Holuby nekŕmi, majú hodnotu 5 tisíc eur," vymenováva Ján.

"Ja som povedala, nech si holuby predá, pretože ja ich kŕmiť nebudem," hovorí Jolana. "Oznámenie bude náležite preverené a v zákonnej lehote bude rozhodnuté," povedala hovorkyňa.

Pozrite si reportáž redaktorky Jany Veľasovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy