Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Krompašania našli vyhladovaného psa, bol priviazaný na reťazi
Zdielať na

Krompašania našli vyhladovaného psa, bol priviazaný na reťazi

KROMPACHY / Obeťou krutého správania v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves) sa stal približne dvojročný kríženec Eddy. Jeho majiteľ ho vyhladoval na smrť.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

"Koža len na ňom visela," uviedol obyvateľ Krompách Imrich Szekely. Susedia majiteľa psa vídavali len zriedkavo. Obyvatelia hovoria, že sa majiteľ odsťahoval a psa tam nechal.

Priviazaný na reťazi

Eddy bol priviazaný na reťazi. Hýbať sa mohol len v okolí dvoch metrov, ďalej ho nepustila. "Sem tam sme dali, lebo sme sa zľutovali. Ale nemôže sa človek starať o cudzieho psa," hovorí obyvateľ Krompách.

Ku psovi zavolala policajtov obyvateľka obce. "Bol vo veľmi zlom stave. Vychudnutý, apatický. Málo reagoval na okolité vnemy," uviedla Silvia Valkošáková z útulku Šťastný psík.

Pracovníci útulku ho previezli na popradskú veterinárnu kliniku, kde dostal infúziu a lieky. Jeho stav sa zhoršoval. "Pridružili sa aj ďalšie komplikácie nezlúčiteľné so životom. Rozhodli sme sa, že nenecháme psíka ďalej sa trápiť a uspíme ho," dodala Valkošová.

Majiteľ podozrivý z týrania

Majiteľ Ľubo je podozrivý z týrania zvierat. Ak sa jeho vina potvrdí, môže dostať dvojročný trest. "Do trestného konania bude pribratý znalec z odboru veteriny k vypracovaniu znaleckého posudku. Na základe záverov znaleckého posudku a vykonaní potrebných procesných úkonov poverený príslušník polície vo veci rozhodne," uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová.

"U nás je ťažké niekomu dokázať týranie. A už aj keď mu ho dokážete, postihy sú ojedinelé,"
dodala Valkošáková.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy