Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Útulok má výsledok pitvy: Viki bola týraná, na majiteľa podali oznámenie
Zdielať na

Útulok má výsledok pitvy: Viki bola týraná, na majiteľa podali oznámenie

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Na sociálnej sieti vyvolal príbeh utýranej sučky Viki búrlivé emócie. Milovníci zvierat nedokážu pochopiť nezáujem človeka, ktorý ju nechal v bolestiach a s otvorenou ranou trpieť bez jedla a vody na dvore. Zástupcovia útulku čakali na výsledky z pitvy a podali na bývalého majiteľa na polícii v Považskej Bystrici trestné oznámenie.

Smutný pohľad utýranej sučky Viki rozplakal a zároveň spojil všetkých milovníkov zvierat na Slovensku. Viki trpela, trpela niekoľko mesiacov v ukrutných bolestiach s ranou na bruchu.

Bola bez jedla, bez vody uviazaná na reťazi.  Z posledných síl sa jej podarilo vymaniť zo zovretia a ujsť. Dostala sa späť k ľuďom, ktorí ju s dôverou, že sa bude mať lepšie, v roku 2012 adoptovali.

Vykopaná jama

Zo zdravej sučky dokázal majiteľ urobiť 17-kilogramovú  trosku. To všetko len preto, že keď ochorela, nezdvihol telefón a nezavolal do útulku, ošetrenie Viki by ho nestálo ani cent. "On dokonca povedal, že ju chcel nechať zomrieť, a potom jej chcel jamu vykopať," hovorí Petra Matušíková z OZ Hafkáči.

Viki nie je prvým psíkom, ktorý v bolestiach na Jaroslavovom dvore umieral. "My sme vlani  mali Tarzana, takého hnedého, veľkého. Mal rakovinu. Nechali sme ho tak, nech ešte dožije, a potom dokonal, sme ho zakopali," hovorí Jaroslavova priateľka.

Správa z pitvy

"Skutková podstata paragrafu bola v plnej miere naplnená, išlo o týranie surovým spôsobom. Zviera dostávalo stravu ani nápoje," povedal právnik Dušan Chlapík.

To, že Viki Považskobystričan Jaroslav utýral potvrdili aj odborníci. Útulok má aj správu z pitvy. "Správa z pitvy hovorí, že tento stav bol dlhodobý, že fenka trpela," povedala Matušíková.

Zástupcovia útulku už na majiteľa podali trestné oznámenie. "Polícia danú vec eviduje ako podozrenie z prečinu týrania zvierat," tvrdí hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

Téme sa venuje redaktorka Andrea Lukoničová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy