Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Manželia našli v potoku zúboženého psa, na hlave mal stopy po sekere
Zdielať na
Krimi

Manželia našli v potoku zúboženého psa, na hlave mal stopy po sekere

VAĎOVCE / V obci Vaďovce (okres Nové Mesto nad Váhom) našli manželia na prechádzke v potoku ležať psa na pokraji smrti. Na hlave a krku mal viaceré zranenia, ktoré mu spôsobil človek.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

Približne päťročný kríženec poľovníckeho plemena ležal v potoku v obci Vaďovce. Našli ho okoloidúci manželia. Keď zistili, že dýcha, odviezli ho na veterinu do Nového Mesta nad Váhom.

"Pes tam ležal podchladený, bezvládny a javil už len nepatrné známky života," uviedla veterinárka Jana Čičalová.

Dobitý ostrými predmetmi

Zranenia, ktoré mal pes na hlave a krku, šokovali skúsených veterinárov aj pracovníkov útulku. Podľa všetkého zviera niekto dobil ostrými predmetmi a následne vyhodil do potoka. "Má hlbokú sečnú ranu v oblasti čela," dodala veterinárka.

"Rana na hlave je pravdepodobne od sekery," myslí si vedúca psieho útulku Oľga Áčová. "Na krku mal veľký opuch, kde bolo niekoľko hlbokých rán. Pravdepodobne vidly alebo podobný ostrý predmet," dodala Áčová.

Trestné oznámenie

Život utýraného psa sa nepodarilo zachrániť. Cez diery v krku mu uniklo príliš veľa vzduchu. "Rozhodli sme sa psa uspať, pretože to bolo už v takom stave, že sa s tým nedalo nič robiť," dodala veterinárka.

Vedúca útulku v Novom Meste nad Váhom zvažuje podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa. "Naozaj by sa zákony na Slovensku mali zobudiť a začať niečo robiť aj pre tieto stvorenia. Lebo to už je do neba volajúce, čo sa tu deje," dodala Oľga Áčová.

Pozrite si reportáž Ľuba Trautenbergera:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy