Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na polícii ožila vražda Róberta Remiáša
Zdielať na

Na polícii ožila vražda Róberta Remiáša

BRATISLAVA / Polícia pokračuje v trestnom stíhaní v prípade vraždy Róberta Remiáša z apríla 1996. Informáciu priniesol portál sme.sk. Národná kriminálna agentúra potvrdila, že v tejto veci vykonáva viaceré procesné úkony.

Podľa informácií televízie JOJ sa v kauze objavili nové svedecké výpovede. Generálna prokuratúra poprela, že by sa posun vo vyšetrovaní opieral o výsluch odsúdeného bossa Mikuláša Černáka.

Kamarát korunného svedka

Expolicajt Remiáš zomrel po výbuchu auta v bratislavskej Karlovej Vsi. Bol kamarátom korunného svedka v prípade zavlečenia syna bývalého prezidenta Michala Kováča do Rakúska Oskara Fegyveresa.

Z jeho vraždy v minulosti obvinili Imricha Oláha a Jozefa Roháča, hoci sa neskôr preukázalo, že skutok nespáchali. Z návodu na vraždu stíhali aj bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Ivana Lexu.

Mečiarova vláda

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dňa 8. februára zapokračoval v trestnom stíhaní vo veci vraždy Róberta Remiáša," povedal riaditeľ NAKA Peter Hraško.

"Na vydanie tohto rozhodnutia dal písomný pokyn prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave," informuje hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Vyšetrovanie kauzy, ktoré zatienila vládu Vladimíra Mečiara, bolo prerušené pred ôsmimi rokmi. Polícia teraz tvrdí, že najavo vyšli nové skutočnosti.

Ide o okolnosti

"V žiadnom prípade nejde o obnovu konania. Ide o okolnosti, kedy pominuli dôvody na prerušenie trestného stíhania a vyvstala potreba vykonania procesných úkonov, ktoré by mohli prispieť k objasneniu tejto neobjasnenej vraždy," tvrdí Hraško.

Téme sa venuje redaktor Dalibor Skladan:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy