Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šofér ráno nafúkal 2,5 promile, skončil v priekope
Zdielať na

Šofér ráno nafúkal 2,5 promile, skončil v priekope

KROMPACHY / Krompašskí policajti aj hasiči ráno riešili nehodu, ktorú zapríčinil šofér pod vplyvom alkoholu. Muž zo Sloviniek v dedine rozbil auto. Aj keď bolo skoré ráno, nedá sa hovoriť o zostatkovom alkohole.

Vodiča na rovnej ceste stiahlo do priekopy. Po dychovej skúške bolo hneď jasné, prečo. Tvrdil, že si vypil až po nehode. "Vodku. Ja som mal dva deci v aute," povedal šofér Ondrej.

Slovinčan sa ráno z domu chystal ku priateľke do Krompách. Po krátkej jazde však skončil. "Pri dopravnej nehodu sa vodič nezranil. Následne obl  podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom  takmer 2,5 promile," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová.

Fľašu nenašli

Ondrej po nehode postavil na cestu výstražný trojuholník a čakal na policajtov. Podľa jeho tvrdenia si práve vtedy ulial. O rozbité auto sa postarali hasiči.

"Teraz idem na policajné oddelenie do Krompách. Páni policajti mňa odvezú," povedal Ondrej. Po nehode nenašla v aute ani v okolí žiadna fľaša alkoholu. 

Rok vo väzení

"Vodič bol obvinený zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok," hovorí Mésarová.

Na mieste nehody bol redaktor Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy