Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kamionista sa bál nadriadeného, šoféroval s takmer 4 promile
Zdielať na
Krimi

Kamionista sa bál nadriadeného, šoféroval s takmer 4 promile

RIMAVSKÁ SOBOTA / Kamionista z východu Slovenska šoféroval s takmer tromi promile. Policajti ho zastavili v okrese Rimavská Sobota. Namierené mal z Košíc až do Talianska.

Nerovná jazda kamionistu z východného Slovenska sa nepozdávala mýtnym policajtom. Kamión zastavili neďaleko obce Ožďany a chceli vodiča skontrolovať. Ten sa ale v kabíne zabarikádoval.

"Som sa tak zľakol, že som sa zamkol. Však viete, že musím otvoriť, však nie som malý. Ale je to môj chlebík, tak som sa zamkol. Jak malé decko, že neotvorím," vysvetľuje kamionista.

Policajti sa ale k nemu dostali.

"Z dôvodu hroziaceho nebezpečenstva, že vodič bude pokračovať v jazde, policajti rozbili okno na dverách," informoval banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Štyri promile

Po dychovej skúške bolo jasné, prečo sa vodič bránil policajnej kontrole. Nafúkal viac ako tri promile, po pol hodine hodnoty ešte stúpali.

"Pri opakovanej dychovej skúške mu namerali 1,91 miligramu na liter, čo je v prepočte takmer 4 promile,"
potvrdzuje Faltániová.

Po vytriezvení v policajnej cele sa postavil pred sudcu, ktorý ho v takzvanom superrýchlom konaní odsúdil.

Profesionálnemu vodičovi, ktorý si šoférovaním zarába už 26 rokov, to je ľúto. Prišiel však o vodičský preukaz na 4 roky.

"Ja som za päť rokov nevypil a teraz som sa takto dobabral," povedal. "Keď mi  dáte teraz po papuli, tak vám poďakujem," pokračoval.

Bál sa

Vodič sa priznal, že popíjal počas prestávky. Po fľaške siahol pre rodinné problémy. Zvažoval, že nepôjde ďalej, nakoniec sa ale rozhodol inak.

"Som si aj myslel, že nepôjdem, že zavolám do firmy, ale mal som vo firme problém, že som nenastúpil, tak som nechcel," vysvetlil.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy