Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dávid (21) vzal rodičom auto a havaroval. Teraz leží v umelom spánku
Zdielať na

Dávid (21) vzal rodičom auto a havaroval. Teraz leží v umelom spánku

RUŽOMBEROK / Neďaleko Ružomberka sa čelne zrazili dve osobné autá. Vodičov museli vyslobodiť hasiči. Dvadsaťjeden ročný Dávid na aute patriacom jeho rodičom podľa svedkov nebezpečne predbiehal. Pred rokom mu pritom súd vzal vodičák pre alkohol za volantom.

Vážna dopravná nehoda sa stala krátko pred 22-hou hodinou. Cesta bola v oboch smeroch úplne neprejazdná.

Za volantom Cintroënu sedel 21-ročný Dávid, išiel v smere od Ružomberka. Podľa svedkov riskantne predbehol viacero áut. V zákrute pred obcou Hubová sa následne rozhodol obiehať kamión.

"Predbiehal a vošiel nám do protismeru, vbehol pred nás a už to nemal šancu ubrzdiť. Ani my, ani nikto," uviedol účastník nehody.

Zdemolované vraky

Z áut zostali po silnom náraze len vraky. Vo vnútri zdemolovaných karosérií zostali uväznení obaja vodiči. "Pomôcť sa dalo jedine tak, že prišli záchranári a vystrihli ho von, lebo tam bol zacviknutý," dodal účastník nehody.

"Nakoľko boli dve osoby zakliesnené v dvoch rôznych vozidlách, posádka súčasne vyprosťovala, konkrétne šoférov spoza volantu a následne boli odovzdaní RZPčke na ďalšie ošetrenie," uviedol veliteľ zásahu Martin Mastiš.

Ako uviedol hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel, 21-ročný muž bol na umelej pľúcnej ventilácii s polytraumou, čiže s viacerými vážnymi poraneniami tela prevezený do nemocnice.

Mal zákaz šoférovania

V opatere lekárov skončili aj 32-ročný vodič z Oktávie a jeho 58-ročný otec. Stav všetkých troch mužov je stabilizovaný, mladík z Citroëna zostáva naďalej u umelom spánku. Podľa našich zistení, si Dávid z Ružomberka, vzal Citroën od rodičov bez ich vedomia.

"Počas vyšetrovania bolo zistené, že 21-ročný vodič má rozhodnutím súdu z marca minulého roka uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dva roky, za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy