Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vysoké Tatry praskajú vo švíkoch, východniarov striedajú západniari
Zdielať na

Vysoké Tatry praskajú vo švíkoch, východniarov striedajú západniari

VYSOKÉ TATRY / Jarné prázdniny pre východniarov sa pomaly chýlia ku konci, vo Vysokých Tatrách ich nahradia lyžiari zo západného Slovenska. Počasie pripomína skôr nevydarenú jar ako februárovú zimu, ale svahy sú aj tak plné a Tatry stále obľúbené.

Plným parkoviskám vo Vysokých Tatrách dominujú značky z východného Slovenska. "Prvý týždeň jarných prázdnin bol silný, ubytovacie zariadenia boli vyťažené na 90 percent," uviedla výkonná riaditeľka pre tatranský región Lenka Maťašovská.

Pozor na zranenia

Na zjazdovkách nepočuť len východniarčinu ale jazyky z celej Európy. "Aj exotika ako je Dánsko, Škótsko," dodala Maťašovská. 

Lyžiari by si mali dať pozor na zranenia. Môže ich spôsobiť ťažký sneh. "Zatiaľ sme mali v priebehu tohto týždňa deväť úrazov. Jednalo sa o podvrtnutie kolena alebo členky aj nejaké zrážky," hovorí záchranár Tatranskej horskej služby Ivan Mátray.

Čaro zimnej turistiky

Čaro má aj zimná turistika. Chaty sú momentálne prístupné bez problémov. Vo vysokohorskom prostredí platí lavínová dvojka, ktorú netreba podceňovať. 

Pozrite si reportáž Joža Kubániho:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy